26 Aralık 2017 Salı

Yozgat ve İftira

                                     


        Son zamanlarda Yozgat için sosyal medyada yapılan bir takım iftiralar dolaşıyor ve bu konuda valiliğimizin kesin ve net bir şekilde açıklaması bulunmaktadır..

        Yozgat için bir algı oluşturulmaya çalışılmasına karşı vatandaşlarımız ve hemşehrilerimizi valiliğimiz uyarmış olup bizde herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.. İşte valiliğinin açıklaması : 

22 Aralık 2017 tarihinde ilimizde bir üniversite öğrencisinin 5 kişi tarafından saldırıya uğradığı, daha sonra bıçaklanarak hastane önüne bırakılıp kaçıldığı yönünde gerek sosyal medyada gerekse bazı sitelerinde çıkan haber ve söylentiler tamamen asılsız olup gerçeği yansıtmamaktadır.
        Konu hakkında kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla valiliğimiz tarafından açıklama yapılması hasıl olmuştur.
        Bahsi geçen konu hakkında valiliğimiz tarafından gerekli araştırma ve inceleme yaptırılmıştır. Ne emniyet müdürlüğüne bu tür bir konu ile alakalı şikayet gelmiştir nede ilimizde bulunan hastanelere böyle bir vaka sonucu hasta veya yaralı girişi olmamıştır.
        İlimizde ne geçmişte nede belirtilen tarihte bu ve buna benzer hiçbir olay yaşanmamıştır. Ortaya atılan bu asılsız iddia ile gerek Yozgat halkı, gerek üniversitemiz gerekse üniversite öğrencilerimizin barındığı yurtlarımız zan altında bırakılmaya çalışılarak algı operasyonu yapılmaya çalışılmaktadır.
        İlimizde üniversite eğitimini tamamlamak üzere geçici olarak bulunan öğrenciler bizim misafirimiz olarak ev sahipliğimizde güvenli, temiz ve nezih ortamlarda eğitimini almaktadırlar. Süreç, gerek üniversite ve gerekse güvenlik birimlerimizce kontrol altında sürdürülmektedir.
        Sosyal medyada bu ve benzeri algı oluşturma çabasına karşı tüm halkımız daha duyarlı olmalı ve bu tür paylaşımların doğruluğu tespit edildikten sonra paylaşımda bulunmaları daha doğru bir davranış olacaktır.
        Bu ve benzeri fiillerin oluşmaması için gerekli tedbirler alınmakta olup, vukuunda ise hukuk devleti sınırları içerisinde gerekli işlemler yapılacaktır.
        Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 Valiliğin bu açıklamaya dair linki : http://www.yozgat.gov.tr/kamuoyuna-duyuru

    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder